Món Sant Benet, tradició i modernitat en un únic espai
MÓN SANT BENET

TRADICIÓ I MODERNITAT EN UN ÚNIC ESPAI


Món Sant Benet, amb 14.000 m² de superfície, constitueix un projecte de regeneració urbana, de recuperació patrimonial i d’integració en l’entorn natural i territorial. S’ha creat un conjunt únic que reuneix la grandesa del monestir, la seu de la Fundació Alícia, la Fàbrica i l’Hotel Món, amb la qual cosa s’ha creat un univers de contrastos i d’activitats en un únic espai que combina tradició i modernitat.

El monestir de Sant Benet, a la Catalunya central, és l’eix vertebrador de la resta d’espais que formen aquest projecte tan singular inaugurat el 2007. GIS va participar en la gestió del projecte, el disseny conceptual i comercial, l’anàlisi de viabilitat economicofinancera i la promoció delegada de part d’aquest complex.

Món Sant Benet és un món de contrastos on l’esplendor de l’entorn natural de la comarca del Bages harmonitza amb una herència cultural de més de mil anys d’història, reunida en una única localització diferenciada en cinc espais: el monestir de Sant Benet, un dels conjunts monàstics més importants de Catalunya, amb uns orígens que es remunten al segle X; l’Hotel Món, que s’integra en el conjunt i el seu entorn natural amb més de 4.000 m2 de jardins i habitacions; la Fàbrica, antiga colònia industrial que s’ha reconstruït i que acull una gran diversitat d’espais (sala polivalent per a l’organització de conferències i actes, punt d’informació turística, recepció, bar-restaurant, botiga i servei educatiu); la Fundació Alícia, que s’hi integra com a centre de recerca pioner en alimentació i ciència sota la direcció de Ferran Adrià, i l’espai natural que ho embolcalla tot.

aerial-views-mon-sant-benet-gishotel-mon-sant-benet-natural-surroundingsmon-sant-benet-mapmon-sant-benet-venues-events-urban-planning